The Red Arrows

Negen knalrode Hawks vertegenwoordigen de Britse Royal Air Force over de ganse wereld. Zij staan bekend als de Red Arrows en hun basisformatie, de Diamond Nine met de negen toestellen in een ruit-formatie, staat wereldwijd bekend als de standaard voor precisie in formatievliegen. Het team is gebaseerd te RAF Scampton in Lincolnshire. Eigenlijk bestaan de Red Arrows uit 10 piloten en toestellen. Red 10 kan u tijdens de demo beluisteren met zijn vakkundig commentaar bij de demonstratie. Hij vliegt ook het reservetoestel naar de show.

De Hawk is een trainingsvliegtuig voor voortgezette vliegopleiding, vergelijkbaar met de Alpha Jet in de Belgische luchtmacht. Het is in dienst bij verschillende luchtmachten. Bij de Royal Air Force zijn de meeste trainingstaken inmiddels overgenomen door de moderne Hawk T2, maar de T1 blijft tot nader order het vliegtuig van de Red Arrows.
Naast de Diamond Nine-formatie kijkt het publiek steevast uit naar de tweede helft van de demonstratie waarbij het syncro-pair spectaculaire kruisingen uitvoert. In de ondergaande zon wordt hun demonstratie vaste en visueel pareltje !

The Red Arrows (Sunset Airshow only)

Hawk T1
Fabrikant: BAE Systems
Land: Verenigd Koninkrijk
www.raf.mod.uk/reds/ 

 

Tags: reds, red arrows

logo Sanicole 2016